Intelligence opleidingen voor analisten & onderzoekers

Cursus Integrale Fenomeenanalyse (CIF)

Deze cursus gaat dieper in op de verschillende integrale intelligence werkprocessen van ketenpartners binnen de overheid. De cursus leert deelnemers vanuit verschillende moederorganisatie praktische handvatten aan om op eenduidige en gestructureerde wijze complexe fenomenen en thema's te analyseren door middel van kwalitatieve analyse methodieken. Vervolgens leren deelnemers de inzichten hieruit te vertalen naar een gezamenlijke aanpak of naar een mono-aanpak binnen samenwerkingsverbanden tussen politie, belastingdienst, gemeenten, en andere ketenpartners bij de aanpak van ondermijning en georganiseerde criminaliteit.

Integrale discussie en casuïstiek

Bevordert kennisniveau over andere ketenpartners

Bevordert een effectievere integrale aanpak

Neem contact op

Voor wie

De primaire doelgroep voor deze cursus is de (aankomende) intelligence analist/onderzoeker die zich bezighoudt met het onderzoek doen naar en advies geven over nieuwe en/of complexe fenomenen binnen de domeinen ondermijning en georganiseerde misdaad.

De Cursus Integrale Fenomeenanalyse is opgezet voor hbo/wo denk- en werkniveau. In overleg met een opdrachtgever kan hiervan afgeweken worden indien deelnemers reeds bekend zijn met of gewerkt hebben met analyse methodieken in hun dagelijkse praktijk.

Leerdoelen

Aan de hand van de theorie leren (aankomend) intelligence analisten en onderzoekers complexe fenomenen gestructureerd en kritisch te analyseren en de inzichten hieruit te vertalen naar mogelijke impact en bruikbare operationele handelingsperspectieven voor ketenpartners in de aanpak van de georganiseerde misdaad en ondermijning. Ook leren deelnemers hoe fenomeenanalyses inzicht en richting geven aan casusanalisten aan casuscoördinatoren in hun werk op subject niveau. In de praktijkgerelateerde casuïstiek wordt bovendien aandacht besteed aan het vertalen van mogelijke impact naar weging en prioritering binnen bestuurlijke en operationele besluitvorming. De cursus wordt afgesloten met een intervisiedag.

Duur

De Cursus Integrale Fenomeenanalyse duurt vijf werkdagen. Deze kunnen in overleg aaneengesloten of in blokken op verschillende dagen plaatsvinden.

Praktische informatie

  • Het maximaal aantal deelnemers is 14 per cursus. Meer deelnemers is mogelijk in overleg.
  • Lesdagen zijn doorgaans van 0900 - 1600 uur. Aanpassingen zijn mogelijk.
  • Deze cursus wordt in company gegeven en is dus exclusief leslocatie en lunch. Indien nodig kan de NIA hierin voorzien. Voor een goede uitvoering van de cursus is 1 grote ruimte voor max 14 deelnemers nodig en minimaal twee kleinere break out rooms.
  • De deelnemers ontvangen vooraf aan de cursus een uitnodiging tot deelname, een voorstudiepakket, het lesrooster, de praktische informatie over de locatie, en de contactgegevens van de docent.

Belangstelling voor een opleiding?

Werk je bij de overheid en wil je meer weten over onze opleidingen, adviesdiensten of events? Klik op de knop hieronder en laat je interesse achter via ons formulier. Wij nemen binnen drie werkdagen contact met je op.